Все статьи CROK d.o.o. → Domača čokolada iz kave
Domača čokolada iz kave

Domača čokolada iz kave

28/10/2016

kakav v prahu – 50 g

sladkor — 500 g

mleko v prahu — 250 g

maslo — 250 g

vanilijev sladkor — po okusu

pomarančna lupina — po okusu

limonina lupina — po okusu

orehi, rozine, suho sadje — po okusu

Priprava:

Najprej skuhamo kavo v razmerju 1 čajne žličke kave na ¾ kozarca vode. Ko kava zavre dodamo lupine in/ali vanilijev sladkor. Kava naj vre približno 4-5 minut na šibkem ognju.

Ko se kava začne dvigovati dodamo kakav v prahu, sladkor (in po možnosti vanilijev sladkor), medtem ko zmes sproti mešamo. Zmes kuhamo na šibkem ognju 5 minut. Potem dodamo mleko v prahu in vse skupaj temeljito premešamo.

Zmes umaknemo z ognja in dodamo maslo (ni nujno, da ga raztopimo, lahko je narezano na tanke kose, vendar je treba maso takoj hitro in temeljito premešati, da se maslo lepo raztopi). Na koncu dodamo orehe. Dobljeno čokolado vlijemo v modelčke in hladimo 2 dni na sobni temperaturi.

↑ Наверх